Popboks - Kaucija i kućni pritvor za Polanskog [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 26.11.2009. 15:15 · 1

Kaucija i kućni pritvor za Polanskog

Švajcarski sud će pustiti Romana Polanskog iz zatvora, uz kauciju od 4.5 miliona dolara i kućni pritvor u njegovoj kući u Švajcarskoj, sa nadzorom preko elektronske narukvice.

Švajcarski sud će pustiti Romana Polanskog iz zatvora, uz kauciju od 4.5 miliona dolara i kućni pritvor u njegovoj kući u Švajcarskoj, sa nadzorom preko elektronske narukvice.

“Sedamdesetšestogodišnji podnosilac žalbe je oženjen i otac dvoje maloletnika. Može se pretpostaviti da će kao odgovoran otac, posebno u okolnostima njegovih godina, veći značaj pridati materijalnoj sigurnosti svoje porodice nego mlađa osoba”, navodi se kao garancija u odluci suda.

Prošlog meseca sud je na žalbu reditelja dozvolio kauciju, a odbio kućni pritvor.

U slučaju da pobegne iz zemlje, sud je zapretio da će mu oduzeti kuću.

Međutim, visoka kaucija neće zaustaviti švajcarsku vladu u razmatranju zahteva za isporuku Polanskog Americi, prenosi The Associeted Press.

Pošto je uhapšen prošlog septembra, SAD su odmah zahtevale da bude isporučen kako bi mu se tamo sudilo za delo seksualnih odnosa sa maloletnicom počinjenim 1977. godine i bežanja iz zemlje pre suđenja.

Polanski je u vreme hapšenja radio na političkom trileru The Ghost po romanu Roberta Harrisa sa glumcima Ewanom McGregorom i Pierce Brosnanom.

Rekao je da će iz zatvora završiti film kako bi mogao da bude uključen u predstojeći Berlinski filmski festival u 2010. godine.



Komentari

  • Gravatar for Blablatros
    Blablatros (gost) | 27.11.2009. 07.50.03
    brate, koji su to shokovi ....
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.