Popboks - FUDBAL I MUZIKA - Ne baš sjajni "sudari" [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Tema · 05.01.2013. 10:16 · 3

FUDBAL I MUZIKA

Ne baš sjajni "sudari"

Sportska redakcija britanskog lista The Telegraph odlučila je da prekrati muke u iščekivanju ovogodišnjih FA Cup pesama sastavivši listu deset neuspešnih izleta ostrvskih fudbalera u muzičke vode

Marko Nikolić

Priredio: Marko Nikolić
 

 

Lista koju je priredila sportska redakcija lista The Telegraph svedoči da se "sudari" fudbala i muzike po nepisanom pravilu završavaju porazno po potonju stranu u ovom "okršaju". Popboks se drugim povodom već bavio ovom temom i kod kuće i u gostima, a "najsvežiji" primeri sa Ostrva vas čekaju ispod.

 

 

1. Glenn Hoddle and Chris Waddle - Diamond Lights

Kreativni tandem Tottenham Hotspura na sredini terena se 1987. oprobao i u pop vodama i stigao do 12. mesta britanske liste.

 

 

2. Paul Gascoigne - Fog on the Tyne

Pesma koja je dospela na vicešampionsko mesto ostrvske liste bila je sastavni deo Gazzamanije kojom je Britanija zapljusnuta posle Mundijala u Italiji 1990.

 

 

3. Kevin Keegan - Head Over Heels in Love

Omaleni fudbaler je u saradnji sa članovima grupe Smoke iznedrio pesmu koja se 1979. popela do 31. pozicije liste singlova. U Nemačkoj je uspela da uđe u Top 10.

 

 

4. Vinnie Jones - Wooly Bully

Legendarni grubijan u dresu Wimbledona okušao se u muzici tokom 1993. Mnogo više uspeha ostvario je nešto kasnije u glumačkim vodama.

 

 

5. Liverpool FC - Anfield Rap

Hip hop parodija nije pomogla igračima Liverpoola da se 1988. okite trofejom u FA Cupu - slavio je Wimbledon.

 

 

6. Andy Cole - Outstanding

Još jedna hip hop traka za zaborav, ovog puta iz 1999. Fantastični strelac tamne puti se svakako bolje snalazio ispred protivničkih golova nego držeći mikrofon u rukama.

 

7. Coventry City - Go For It

Singl iz 1987. koji je uspeo da dođe do 61. mesta britanske liste, a vezuje se za trijumf ovog kluba u FA Cupu iste godine.

 

 

8. Manchester United - Move Move Move

Prema mišljenju sastavljača ove liste, pesma tima koji su 1996. činili mlađani Beckham, Scholes i braća Neville jedna je od groznijih fudbalskih himni.

 

 

9. Arsenal - Hot Stuff

"Tobdžijska" obrada hita Donne Summer i podsetnik na 1998. - godinu u kojoj je Arsenal osvojio duplu krunu. Dostignuće koje danas čak i najvernijim fanovima kluba izgleda kao misaona imenica.

 

 

10. Middlesbrough - Let’s Dance

Tim predvođen Juninhom i Ravanellijem spremao se za finale FA Cupa 1997. pevajući preko pesme koju je napisao Chris Rea. Pehar je pripao Chelseaju.



Komentari

  • Gravatar for ...
    ... (gost) | 05.01.2013. 22.59.39
    Hodl i Vodl uopste nisu tako katastrofalni. Dobro je primetio neko sa Tjuba: Someone should overdub this song with footage of Don Johnston driving down Ocean Drive at night in a black Ferrari Daytona convertible.
  • Gravatar for ulicni hodac
    ulicni hodac (gost) | 06.01.2013. 05.49.04
    nije losa ni unitedova himna!. ocigledno autor ovog clanka mrzi united!
  • Gravatar for Art boemija
    Art boemija (gost) | 06.01.2013. 07.09.21
    Kada bi svi kao mornari veseli i hrabri postali, manje bi bilo ruznih stvari ljubavi bi vise imali...
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike
Od istog autora

KANDŽIJA, TOXARA, GENERAL WOO, BRKA I DJ PIPS U BOŽIDARCU

Priče iz susedstva

Izveštaji

PARQUET COURTS

Light Up Gold

Albumi

ŽIVORAD MILENKOVIĆ ŽIKA

Ispunjeni su mi svi snovi

Intervju

KANDŽIJA I TOXARA

Zlatne žbice

Albumi