Popboks - Domagoj Vorberger [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Ukus poznatih · 11.12.2012. 10:08 · 2

Domagoj Vorberger

Domagoj Vorberger, autor i frontmen zagrebačke rock grupe Corto o Grindermanu, savskim maglama, teorijama zavera, hrvatskom fudbalu, proputovanju kroz bivšu Čehoslovačku i ribolovu u divljini Aljaske

 

 



 

Omiljeni album i pesma?

Naravno postoji više albuma koje bih mogao izdvojiti ali album koji je ostavio najviše utjecaja na mene i koji je neizostavan u mojim dugogodišnjim muzičkim degustacijama je dvostruki Azrin koncertni album Ravno do dna. Što se tiče pjesama stvarno ih ima puno, možda bih mogao izdvojiti Neil Youngovu Heart of Gold, Cashovu verziju pjesme Solitary Man, Dylanovu Hurricane itd,itd…..

Koncert koji ćeš uvek pamtiti?

Nedavno je moj bend Corto imao privilegiju svirati na In music festivalu i to na pozornici na kojoj su između ostalih nastupali Nick Cave i Grinderman. Mogu s velikom sigurnošću reći da mi je izvedba i energija tog nastupa ostala doživotno u sjećanju. Cave i Warren Ellis su se čitav koncert doslovno mlatili na pozornici, tehničari su zaslužili svoje honorare tu večer pošto su mikrofoni i ostale tehnikalije letile na sve strane a sve je zvučalo naprosto savršeno.

Omiljeni film?

Ima ih stvarno puno …od ex yu filmske industrije do svjetskih uspješnica.. evo izdvojit ću neke, omnibus Kako je propao rock n roll, Tko pjeva zlo ne misli, Panov labirint , dokumentarce Michaela Moorea, itd…

Omiljena knjiga?

Pa mislim da je to Majdakova uspješnica Kužiš stari moj

TV/radio emisija?

Nemam omiljenih radijskih niti televizijskih emisija zbog kojih bih odlazio kući ne bi li ih slučajno propustio . Uglavnom gledam Discovery i tamo pronalazim dosta toga sto me zanima.

Sajt koji pratiš?

Kao djelomični teoretičar zavjera pratim sajt koji se zove Novi svjetski poredak.

Hobi?

Pošto nažalost ne živim od muzike a živim kao muzičar mogao bih reći da je to upravo glazba, pisanje pjesama ali izuzevši to, hobiji su mi i ribolov i dosta toga vezanog uz prirodu, tu i tamo radim kao Dj i voditelj programa u rock klubu Praćka u Zagrebu.

Putovanje koje bi voleo da se ponovi?

Ima jedno putovanje koje bih volio da se ponovi, ali nažalost to je nemoguće pošto se radi o trotjednom proputovanju kroz bivšu Čehoslovačku… Bilo je to davno a posebno je po tome što sam sa sobom imao 105 njemačkih maraka koje sam dobio od staraca i s tih 105 maraka živio sam tamo kao sin razmetni, mali kralj, ništa mi nije bilo preskupo, užasna je velika bila razlika u valutama tih '80-ih godina… Bilo bi super da se takvo putovanje opet u nekom obliku ponovi bar u ovom monetarnom... hehe

Za koga navijaš? Kako? Ideš li na utakmice?

Kao Zagrepčan u nogometu naravno da navijam za Dinamo, volim hokej tako da pratim i utakmice Medveščaka, ali to je sad već pasivno navijanje, rijetko posjećujem stadione a i iskreno što se nogometa tiče malo mi se počela gaditi politika i općeniti način na koji funkcioniraju stvari vezane uz taj sport.

Šta bi probao, a još nisi?

Uuuu ima toga dosta.. Ali evo recimo ribolov negdje u divljini Aljaske sa svojim prijateljem Zokijem iz zagrebačkog country rock benda Picksiebner.

Psuješ li? Zašto? Kako?

Psujem. Najčešće zbog nepravde, kad mi fali rima u pjesmi a psovka se rimuje, i kad gledam vijesti, psujem brutalno…

Šta voliš u Zagrebu, a šta bi prvo promenio?

Volim njegov miris, savske magle, njegovu povijest i tradiciju, ulice, kvartove, ma volim sve a kako uglavnom grad čine ljudi o tome bi se dalo raspravljati. Kad bih mogao prvo bih vratio u pogon Kulušić I Lapidarij legendarne zagrebačke rock klubove koji već godinama zjape prazni i propadaju… Mijenjao bih i na gradskoj političkoj sceni puno toga, ali malo mi se želudac diže kad se sjetim primitivaca i krpelja pa ću sada završiti ovu temu.

Da li si zlopamtilo?

Imam sreću da zaboravljam, pa tako i loše stvari, pa mogu reći da nisam (možda bih postao ako počnem uzimati neke preparate za bolju cirkulaciju, ginko i slično).

U koga ili u šta veruješ?

vjerujem da će moj bend kad tad dobiti Porina u bilo kojoj kategoriji.

Šta je, po tvom mišljenju, prava žena?

Iskreno... Tu misteriju nisam još uspio razriješiti.

Zbog čega se kaješ?

Kajem se što sam par puta u životu neke odluke donosio razumom a ne srcem.

Ko je genije?

Nikola Tesla i Johnny Štulić

Domagoj Vorberger je…

Rođen jedne sad davne, fakat hladne zime, dosta zahvaćen ludilom doživljenog i proživljenog, odupire se istom, radi od 18-e, muzičar, stihoklepac, previše puši a i pije, neoženjen, nema djece, poluhipohonder i djelomični teoretičar zavjera, bioritam bez ritma…



Komentari

  • Gravatar for jazz
    jazz (gost) | 11.12.2012. 17.22.51
    možda nemaš dece ali te celi tv-vrtić voli i štuje;)
  • Gravatar for izvinjavam se
    izvinjavam se (gost) | 12.12.2012. 01.45.52
    tko je ortak?
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.