Popboks - JENNIFER LOPEZ U KOMBANK ARENI - J Lo, J Lo, J Lo, što imaš lepo telo [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 21.11.2012. 10:14 · 8

JENNIFER LOPEZ U KOMBANK ARENI

J Lo, J Lo, J Lo, što imaš lepo telo

Poznatoj terminologiji egzaltirana publika je dodavala razne prefikse i opisivala svoj osećaj rečima "prespektakl", "najsavršeno", "megarazbila"... Možda nije u duhu srpskog jezika, al' jeste u duhu koncerta koji je Jennifer Lopez održala pred punom Kombank Arenom u utorak, 20. novembra

Milan Ćunković

Milan Ćunković
Foto: Stanislav Milojković

 

Mesto: Kombank arena, Beograd
Vreme: 20. novembar 2012.

 

 

Kukamo za svetskim zvezdama u naponu snage i – evo, dobili smo, jednu od najvećih, Ok, ima malo više od juče/prekjuče kako je snimila najveće hitove, međutim, ono što ta „obična devojka iz Bronksa“, kako je sama sebe u jednom momentu nazvala, uradi u stominutnoj esenciji karijere na sceni, pokazuje da će iz planetarnog krema teško ispasti u bližoj budućnosti. A te 43 godine, ako je uopšte verovati suvoparnoj krštenici u slučajevima poput njenog... Sreću ima te ne živi u našim krajevima - svaki granični policajac bi je detaljno proverio/pretresao, duboko uveren da taj prezgodni devojčurak opasno zajebava pošten svet oko sebe.

Veliki koncerti imaju (nažalost) tu moć da očas potisnete neprijatnosti prilikom ulaska, bilo da ste novinar, običan plebs ili šta već, te i naš fotoreporter Stanislav Milojković, sasvim sigurno, već sad uopšte ne bi mogao da se seti da je na jedvite jade pušten u halu da obavi svoj posao. Onakvu guzu da slikaš, pa još i lagano... Mnogo je, kume. Kad smo već kod moći, Arena ima još jednu. Sve ti se čini da je poluprazna/polupuna dok su svetla upaljena, a onda se ugase i, odjednom, vidiš krcatu halu. Prostor iza bine i malo partera, tek da se odvoje sektori – samo tu je vazduha bilo, i u takvoj situaciji masu bi zapalila i manja zverka, a kamoli J Lo koja se, tokom koncerta, metamorfozirala u srpsku varijantu - JeLo.

Najavljeni početak after-partyja u 22h jasno je nagoveštavao da tu neće biti mnogo kašnjenja sa koncertom. Start u 20.20h, i to na kabaretski način. Old Hollywood Glamour, prvi od četiri dela nastupa, započeli su plesači sa cilindrima, a kad se zavesa podigla, sve je zablještalo, zapucalo...“Come On, Lovers“ poklič, pa Get Right, za početak hit serije. „Serbiaaaa, I want to hear you sing“ – dabome, ništa epohalno izgovarala nije, ali sve je u službi trenutka, atmosfere... U narednoj, Love Don't Cost a Thing, izašla je sa plesačima na produženu binu, ispozdravljala se  sa egzaltiranim, najbližim fanovima od kojih su neki, ambiciozno, baaaš ispružili ruke. Dobila je odmah suvenir od koga se, maltene, do kraja koncerta nije razdvajala – srce sa natpisom „Volim te“. Uspela je, sasvim solidno, to i da izgovori – hvala Bogu pa nije bilo slova č, ć, te je predmet „srpski jezik i književnost“ uspešno položila, za razliku od Steve Vaija. Da se ne podsećamo sada profesora Micka Jaggera.

Uzvikivala je „Faster, Faster“, plesala – malo je reći zanosno, što sama što sa igračima oko sebe, a publika se nije nimalo bunila (naprotiv) ni kad bi joj leđa okrenula – zbog onog, već pomenutog, u nastavku leđa što sledi, a, moderno rečeno, svetski je brend kad je J Lo u pitanju. I'm Into You se pretopila u Waiting For Tonight, a onda smo se iz Holivuda preselili u njen Bronks (kako je nazvan drugi deo koncerta). Prisutni su sinoć videli prvi „boks meč“ u istoriji Kombank Arene, a Jennifer je za ring sačuvala još jedan opaki body adut – pločice na stomaku od najfinijeg, nepromočivog materijala.

Jennie From The Block (45?, prim M.Ć) je označila kraj drugog segmenta nastupa, a Baby I Love You sa video bima uvela nas je u mirniji i najemotivniji Funky & Love deo koncerta. Trojica su je hladila (o, lepog li zanimanja), a zvezda je, konačno, sela i uz zvuke akustične gitare saopštila da se i ona lepo provodi i da joj je veliko zadovoljstvo što je prvi put u Beogradu. Smirenu, potpuno svedenu verziju hita koji ju je lansirao, If You Had My Love, otpevala je publika, uz J Lo aditiv taman kol'ko treba, a Untill It Beats No More je, čak, malo i na rokenrol zamirisala u živom izvođenju.

Došlo je vreme i za završni, četvrti Party Section deo – cela sala kao da je  povratila energiju za Let's Get Loud. Jennifer se, u potpuno uznemiravajućoj crvenoj kombinaciji, ponovo približila najbližim fanovima i dobila – srpsku zastavu. Prigrlila ju je na grudi, sasvim dovoljno za masovno skandiranje „J Lo, J Lo“,  ispunjenje nacionalnog ponosa i varijacije na naslovnu temu izveštača sa koncerta. Brojalo se da li ima više „lejdija“ ili „papija“ u Areni kao, naravno, uvod u Papi i, za zvaničan kraj, ono što Lambada nije al'  liči – On The Floor.

Ko je malo po netu pročačkao, mogao je da pretpostavi da će na bisu, iza video traktata o ljubavi, uslediti završna, Dance Again. Jennifer Lopez je šou završila klečeći, ogrnuta zastavom zemlje u kojoj je, sve zajedno, šest i po sati sastavila. Možda je sve to istreniranost, profesionalizam ili šta već, ali, odavala je utisak osobe koja će se godinama sećati baš ovog, beogradskog koncerta. Sličan utisak, verovatno, odaje širom planete, na svakom ili bar na većini nastupa, ali – koga briga posle ovog što je priredila. Važno je da će publika itekako pamtiti nešto što jeste do tančina isplanirano/isprogramiramo, međutim, ni u jednom momentu nije na tezgu, a u svakom momentu jeste na spektakl mirisalo.



Komentari

  • Gravatar for 1000LepihStvari
    1000LepihStvari (gost) | 21.11.2012. 18.18.00
    Aaaaa,krvavi ti 'lebac poljubim...Otkud ovo ovde!?
  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 21.11.2012. 18.56.03
    pozdrav za dženi!
  • Gravatar for aleksandar
    aleksandar (gost) | 22.11.2012. 05.55.56
    Meni je drago sto sam sinoc prisustvovao jednom fantasticnom koncertu. Muse u Budimpesti.
  • Gravatar for ja bih tamo djip'o
    ja bih tamo djip'o (gost) | 22.11.2012. 06.39.11
    za lepo telo, glavno je jelo.
  • Gravatar for zoran
    zoran (gost) | 22.11.2012. 13.35.54
    A zasto ne bi bilo ovde ?!?!? Prikaz trenutno najaktuelnijeg koncerta, sta je tu cudno. Zar da se samo pie o najopskurnijim izvodjacima ?!!? Cemu taj lazni elitizam? Da se razumemo nisam fan muzike ove zene, ni MTV zvezda, malo sam stariji i odrastao uz nesto sto se zvalo alternativna muzika ali je taj pojam izgubio znacenje zbog vec pomenutog MTV. Prikaz ovog koncerta je veoma dobar i realan, po mom misljenju.
  • Gravatar for komkom
    komkom (gost) | 22.11.2012. 19.23.32
    Ako Popboks misli da nahvata malo 12-17 publike što nije već larvirana narodnjacima, treba da ima JLo... Ko dođe da proveri šta piše o megarazbijačini a.k.a. vrh, brte, možda pročita još ponešto, pa proveri malo na youtube kako to zvuči... i, mic-po-mic, evo ti njih u gunclubu da slušaju setnog ali spiritualno radosnog indie-ja...
  • Gravatar for Jovan Ristic
    Jovan Ristic (gost) | 22.11.2012. 20.38.22
    Pozdrav za Djapeta :-) Naravno da Džej Lo treba da bude na Popboksu, i to ne samo zbog prebogate pozadine. Sve što napisa Zoran mogu da potpišem, a ima nečeg i u onom što kaže Komkom. Prikaz je jedan od boljih koje sam čitao ovde u poslednje vreme. Uhvatio je problematiku vrlo precizno.
  • Gravatar for Matija
    Matija (gost) | 26.11.2012. 06.50.26
    Jak mi spektakl koji ide na plejbek...
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji
Od istog autora

DADO TOPIĆ U SAVA CENTRU

Dado, šminka i palačinka

Izveštaji

CALLING: GREEN DAY, HLADNO PIVO, SUPERHIKS I ATHEIST RAP U BEOGRADU

Lets gou krejzi

Izveštaji

VLADA DIVLJAN I LJETNO KINO BIG BAND U BAŠTI SKC-a

Ljetno, pomalo kišno

Izveštaji

OBILAZAK BEOGRADA IZ BAJAGINIH PESAMA SA PECOM POPOVIĆEM

Dva sata kvalitetnog, Bajaginog Beograda

Izveštaji