Popboks - PRITAJENO ZLO: OSVETA – Paul W.S. Anderson - Milla po peti put među zombijima [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Filmovi · 25.09.2012. 08:52 · 1

PRITAJENO ZLO: OSVETA – Paul W.S. Anderson

Milla po peti put među zombijima

Jedan od najvitalnijih horor serijala je dogurao do petog dela. Već postojeći poklonici će uživati u Osveti, dok je za ostale bolje da zaobiđu ovaj horor akcijaš 

Đorđe Bajić

Ocena:
5


5/10

Originalni naziv: Resident Evil: Retribution
Scenario:  Paul W.S. Anderson
Uloge: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Michelle Rodriguez
Žanr: Horor-akcija
Trajanje: 96 min
Proizvodnja: SAD, 2012.

 

Fenomen Pritajenog zla se nastavlja. Kada je pre deset godina premijerno prikazan prvi film, verovatno niko nije ni sanjao da će serijal dogurati do petog dela – sa velikom mogućnošću da se u naredne dve do tri godine u bioskopima pojavi još jedan, (navodno) završni nastavak. U Osveti, Milla je i dalje lepa i skočna, raspoložena za tuču i najrazličitije akrobacije, ovog puta potpomognuta all-star ekipom iz ranijih delova (u igru su, kao klonovi, vraćeni ranije upokojeni likovi poput Rain ili Carlosa) i novim saveznicima (u petom delu se, na primer, po prvi put pojavljuje favorit iz video igara Leon S. Kennedy, nažalost u tumačenju drvenastog Johanna Urba).

Andersonov scenario je intrigantan i domišljat: Alice (Jovovich) pokušava da pobegne iz tajnog postrojenja zle Umbrelle, korporacije odgovorne za širenje T-virusa uništenje civilizacije. Poštujući strukturu video igre, film nas vodi kroz različite nivoe u kojima sve vrvi od zombija, (CGI) čudovišta i drugih opasnosti. Scenarista/reditelj Anderson i njegova lepa supruga Milla Jovovich su u prethodnim delovima već pokazali šta sve mogu i umeju, tako da su ovoga puta realizaciji filma pristupili sa određenom dozom rutine. Imajući to u vidu, Osveta zaostaje za svojim prethodnikom, nadahnutim Životom posle smrti. Bez obzira što spada u slabije filmove iz serijala, peti deo je dovoljno atraktivan da zadovolji većinu postojećih poklonika – o čemu svedoče i povoljni izveštaji sa bioskopskih blagajni (koštao je 65 milona $, a za prve dve nedelje zaradio gotovo 140). Neosporno, Pritajeno zlo: Osveta je derivativan i zbrzan, ali istovremno nudi vrlo dobru zabavu i najavljuje veliku završnicu u šestom delu.



Komentari

  • Gravatar for IL
    IL (gost) | 04.01.2013. 18.58.16
    Dosadno, dosadno, dosadno... cak iako ste fan Mile Jovovic...
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

ELIZIJUM - Neill Blomkamp

Blomkamp protiv bogatih

Filmovi

THE SECRET DISCO REVOLUTION – Jamie Kastner

Pusti nas u discooooooo...

Filmovi

PRE PONOĆI – Richarl Linklater

I posle ponoći ja biću tu...

Filmovi

GDE JE NAĐA? – grupa autora

Lavirint kao takav

Filmovi

ŽESTOKE DEVOJKE – Paul Feig

Drugačije & normalno

Filmovi

MI PLAČEMO IZA TAMNIH NAOČARA – Velimir Stojanović & Marijan Cvetanović

Jug je južnije

Filmovi

NE – Pablo Larrain

Imaš moje ne!

Filmovi

RED 2 – Dean Parisot

Osveta po gerijatrijski

Filmovi