Popboks - BELGRADE BEER FEST - DRUGI DAN - Hladno pivo, pa ostali [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 16.08.2012. 10:49 · 12

BELGRADE BEER FEST - DRUGI DAN

Hladno pivo, pa ostali

Značajno veća poseta u odnosu na početak (procene organizatora sežu do 100.000 ljudi), nastup Hladnog piva koji bi, kad se podvuče crta nakon festivala, lako mogao da bude ovogodišnji vrhunac, i nekoliko neočekivanih gostovanja na sceni – glavni su utisci druge večeri desetog Belgrade Beer Festa

Milan Ćunković

Mesto: Ušće, Beograd
Vreme: 15. avgust, 2012.

  

 
Aman Zaman i Evil Eve su zagrejali Ušće za prvi afirmisani bend, Obojeni program, kome se, u nekoliko numera, za mikrofonom priključio i fromtmen Darkwood duba Vuča. Kebra je, sa sveskom u ruci, prvo promovisao novi album (Mene to ne zanima/Samo da ti kažem postalo je sve nevidljivo/Da li smo naučili živeti u kapsuli...), ali je Beer Fest publika, koja je, kao i obično, oko 20 sati tek pristizala, bolje reagovala na staro i dobro poznato: Kad bi malo mozak stao, Kočnice, ABCD avioni, Kad se neko nečem dobrom nada, a malo je iznenađenje je što je izostala pesma – Nebo, nebo, plavo je
Grupa Hypnotized je, heavy obradama narodnih pesama, izazvala podeljene reakcije – od šutke u prvim redovima do negodovanja, ali i komentara da je grupa Svilen Konac Project bolje savladala tu materiju. Dok su se, uz čvrste gitarske rifove, pevali stari folk hitovi, počela je da se stvara veća gužva. Sasvim očekivano pred – Hladno pivo, bend čije ime je, na festivalskim plakatima, ispisano najkrupnijim slovima. 
Zagrepčani su, pred drugi BF nastup (debitovali na prvom izdanju, 2003) dočekani snažnim vriskom, a uvodni Thunderstruck rif na violončelu je, posetiocima decembarskih koncerata u Hali sportova, bio jasan znak da će sve, ovoga puta, krenuti uz Soundtrack za život. Bend je, svestan da u 80 minuta mora što više da spakuje, nanizao „uspješnice“ iz raznih faza: Pjevajte nešto ljubavno, Biološki sat, Kaže stari što nam fali, Ne volim te, Jednim osmijehom, Može, može, Sreća, Pravo ja, Šamar, Trening za umiranje, Ima da te lajkam, Svijet glamura, Konobar, Kirbaj i kotlovina, Supermen, Teško je ful biti kul, Samo za taj osećaj, Pitala si me, Nije sve tako sivo i Ezoterija, a za kraj je, već tradicionalno kad su njihovi nastupi u pitanju, u znak podrške obolelom frontmenu KUD Idijota Tusti, sa razglasa puštena Kad sunce opet zađe. Pivu se, na bini, u nekoliko duvačkih numera, priključio Eyesburn tandem, Dule i Vukašin.
Posle HP euforije koja je kulminirala na Nije sve tako sivo, Vlatko Stefanovski trio je bio svojevrsni chilout satkan od dobro poznatih, mahom instrumentalnih tema, pevale su se samo Gipsy Song i Mamurni ljudi. Imao je i Vlatko gosta – na sceni mu se, kao i, svojevremeno, kada je nastupao sa Stefanom Milenkovićem u Sava centru, priključio Vasil Hadžimanov. 
Džeziranje, matematika („koliko je 38 puta 6, a koliko je 35 puta 5...“), skandiranje Higsovom bozonu, čestitanje zlatne olimpijske medalje Milici Mandić – sve to, u zbiru, može samo da bude Rambo Amadeus. Nanizao je dosta toga što je poznato posetiocima njegovih koncerata (FAP mašina, Devet depresivaca, Čobane, vrati se, Jedno te isto...), ali ne i Euro Neuro, očigledno tretirajući pesmu kao nešto što je bilo samo za jednokratnu, evrovizijsku upotrebu.
Prodigy hitovi u interpretaciji njihovog tribute banda stavili su tačku na drugo Beer Fest veče, a za nekoliko sati, u novom oblaku, izgleda, neizbežne prašine – Ritam nereda, Pekinška patka, Dado Topić, Zoran Predin, Galija...


Komentari

  • Gravatar for ali
    ali (gost) | 16.08.2012. 17.04.36
    ...Hypnotiized su priredili svojevrsno svadbarsko veselje.
  • Gravatar for Pedja
    Pedja (gost) | 16.08.2012. 20.02.41
    Hypnotiized su bend sa ibarske magistrale.
  • Gravatar for panta
    panta (gost) | 16.08.2012. 22.12.04
    veoma su me prijatno iznenadili Obojeni, to sada zvuci strasno mocno. ni h.pivo nije bilo lose.. ostalo nije vredno pomena.
  • Gravatar for 9612
    9612 (gost) | 16.08.2012. 22.19.48
    hipnotajzd su realno zakončina u odnosu na ofarbani program.
  • Gravatar for bear fist
    bear fist (gost) | 16.08.2012. 23.00.56
    hipnotajzd su krsh krsheva i svako poredjenje sa obojenim programom u bilo kom smislu nedvosmisleno govori o nepoznavanju materije...
  • Gravatar for Zaja
    Zaja (gost) | 16.08.2012. 23.28.56
    Hypnotized su dno!
  • Gravatar for slusao i gledao
    slusao i gledao (gost) | 17.08.2012. 00.39.56
    Hladno Pivo i Obojeni Program i to bi bilo to.
  • Gravatar for boris
    boris (gost) | 17.08.2012. 01.42.22
    obojeni razvalili, nove pesme odlicno zvuce a stare nikad bolje www.youtube.com/watch?v=YxMPZqBCnyQ
  • Gravatar for tu noć smo se potukli zbog nje
    tu noć smo se potukli zbog nje (gost) | 17.08.2012. 04.08.04
    muzička srbija što pre treba da se oslobodi hajpa skovanog oko koje i kebre, i u novijoj fazi goribora. i zar nisu obojeni previše pametni za jedan festival na kome se loče pivo i slušaju toni montano, neša galija i kikini piloti? missim, to je tako ispod njihovog nivoa, oni recituju velike istine, natočene Smislom, sinonim su Renometa, pojavili su se na mtv-u...
  • Gravatar for tozzinjo
    tozzinjo (gost) | 17.08.2012. 05.48.10
    auh, ako ovako krene rasprava, imace vise komentara i od vijesti o novoj pjesmi lou bennyja (gdje doduse u broju komentara prednjaci upravo on liccno)
  • Gravatar for 6256
    6256 (gost) | 17.08.2012. 16.04.11
    kakav koja, kakav kebra ili taj goribor? sve je to tanko, Hypnotiized su VRH!!
  • Gravatar for ReTox
    ReTox (gost) | 18.08.2012. 19.57.40
    ovi komentatori 9612 i 6252 su zasigurno članovi benda Hipnotajzd :)
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji