Popboks - PINK MARTINI U BEOGRADSKOJ ARENI - Pridružićeš se romantici [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 01.06.2012. 08:12 · 1

PINK MARTINI U BEOGRADSKOJ ARENI

Pridružićeš se romantici

Pop, latino, jazz, bossanova – mnogo toga ima u Pink Martini zvuku pa i klasike, a za nju je zadužen, pre svih, violinista Nicholas Crosa. Njegovo muziciranje je posebno oduševilo Aniku, devojčicu od četiri, pet godina koja je od početka igrala pred samom binom, a pošto je pozvana na scenu, hrabrošću i šarmom je u trenu postala zvezda večeri

Milan Ćunković

Stanislav Milojković

Mesto: Beogradska arena
Vreme: Četvrtak, 31. maj 2012.

 

Pink Martini, dvanaestočlani retro-pop bend iz Portlanda, poslednje majske večeri je, po drugi put u 18 godina dugoj karijeri, prikazao beogradskoj publici, sada u Areni sa smanjenim kapacitetom (oko 4.000 mesta, od toga nešto više od polovine ispunjeno), široku lepezu stilova i jezika na kojima pevaju, a posetioci su zadovoljni napustili salu uz žal što je sve potrajalo tek 90 minuta i, ipak, bez najavljene obrade neke srpske pesme.

Srpski se, doduše, dosta čuo sa bine jer je vođa benda  pijanista Thomas Lauderdale stao uz rame Micku Jaggeru po trudu da savlada naš jezik, posebno verbalne poslastice tipa „pri-dru-ži-ćeš se“, a već je uvodna reč bila domaća: „Dobrou došli, ovo je bend Pink Martini, jako nam je drago što smo oupet u Belgradu“. Potrudila se i šarmantna pevačica China Forbes: „Sledeća pesma je romantična i rumunska, ona peva molim te ne lomi mi sir-ce“. Šetnja meridijanima je, inače, krenula uz Amado Mio, nastavila se uz špansku, originalnu interpretaciju pesme koju je Doris Day proslavila kao Perhaps, Perhaps, a na početku pomalo stegnuta publika jače je zapljeskala uz njihovu prvu autorsku numeru u karijeri, Sympathique

Pop, latino, jazz, bossanova – mnogo toga ima u Pink Martini zvuku pa i klasike, a za nju je zadužen, pre svih, violinista Nicholas Crosa. Njegovo muziciranje je posebno oduševilo Aniku, devojčicu od četiri, pet godina koja je od početka igrala pred samom binom, a pošto je pozvana na scenu, hrabrošću i šarmom je u trenu postala zvezda večeri. Plesala je sa Chinom, „svirala“ zvečke, čak se i uredno poklonila poput pravog profesionalca, a s obzirom na vreme provedeno uz bend, imala je smisla Thomasova doskočica da se „njeni ne brinu jer nećemo da je kidnapujemo“. 

 

Nije Anika bila jedina devojčica na bini – u završnici koncerta joj se pridružilo još nekoliko njih kada se publika konačno potpuno opustila i poslušala Chinine želje da ustane, zaigra, slobodno se približi sceni... Takva slika je, doduše, viđena samo uz Brasil - šteta što bend nije imao još neki brži adut koji bi malo produžio tek nastalu žurku pa su se, posle izleta u Južnu Ameriku, svetla upalila. 

Koncertu je ponovo, kao i pre pet godina u Sava centru, doduše sad bez pojavljivanja na bini, prisustvovao stari prijatelj benda, japanski ambasador u, kako reče Thomas, „Serbia and Montenegro“  Tosio Cunozaki kao i ambasadorka SAD Mary Warlick. 



Komentari

  • Gravatar for Ljubomir Markovic
    Ljubomir Markovic (gost) | 02.06.2012. 01.40.34
    Nazalost nije pevala Cajna Forbs vec isto tako dobra Storm Large. Cajna je operisala glasne zice i ne peva ove godine. Ostali deo ove vesti je tacan sto se za vecinu medija ne moze reci.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji
Od istog autora

DADO TOPIĆ U SAVA CENTRU

Dado, šminka i palačinka

Izveštaji

CALLING: GREEN DAY, HLADNO PIVO, SUPERHIKS I ATHEIST RAP U BEOGRADU

Lets gou krejzi

Izveštaji

VLADA DIVLJAN I LJETNO KINO BIG BAND U BAŠTI SKC-a

Ljetno, pomalo kišno

Izveštaji

OBILAZAK BEOGRADA IZ BAJAGINIH PESAMA SA PECOM POPOVIĆEM

Dva sata kvalitetnog, Bajaginog Beograda

Izveštaji