Popboks - EYESBURN U GUN CLUBU - Skoro narihtani [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 09.04.2012. 12:00 · 9

EYESBURN U GUN CLUBU

Skoro narihtani

Oko 150 fanova Eyesburna ozbiljno je shvatilo upozorenje članova benda, davano prethodnih dana u medijima, da je sinoćnja svirka u Gun clubu jedina na kojoj će grupa nastupiti u Beogradu pre učešća Warriors Dance festvalu (15. septembar)

Vlada Živanović

Stanislav Milojković

Mesto: Gun Club, Beograd
Vreme: Nedelja, 8. april 2012.

Mlađa publika, koja je činila većinu, počela je da vrišti odmah po gašenju svetala, još pre nego što su se članovi benda rasporedili po bini. Nije joj smetala ni činjenica što se pevanje frontmena Nemanje Kojića Kojota nije ni malo razgovetno čulo usled zaglušujuće buke ostatka benda, koji je bio pojačan kao da je u pitanju mnogo veći koncertni prostor. Fanovi kao da su doslovno poslušali Kojotove reči 'Ajmo ljudi, samo pozitivne misli...', pa su tako svojim pevanjem nadoknađivali svaki problem tehničkog karaktera u zvuku. Činjenicu da se frontmen ne čuje kako bi trebalo tonac je primetio tek posle skoro 40 minuta, kada je ustanovljeno da ustvari kabl od mikrofona ne radi. Problem je uz izvinjenje publici ekspresno rešen tako što je Kojot uzeo da peva na mikrofon predviđen za trombon, a bend je tek tada počeo da zvuči onako kako treba, pa je ispalo odlično što su numere poput Agony, Foundation, Exodus, Pump It sačuvane za drugi deo koncerta i bis.

Nastup u Gun clubu ujedno je bio i 'beogradsko krštenje' novog bubnjara Dejana Miljkovića. Do razlaza benda i doskorašnje prve perjanice ritam sekcije, a u klupskim krugovima izuzetno cenjenog bubnjara, Aleka Petrovića, došlo je zbog njegove odluke da krene na turneju sa Cecom Ražnatović. Folk pevačica je tako na posredan način drugi put uticala na Eyesburn, ukoliko su tačne čaršijske priče da se bend prvi put raspao posle neslaganja članova zbog deljenja bine sa Cecom i Ribljom čorbom na dočeku Srpske nove godine 2007.
 
Bez daljeg osvrtanja na prošlost bitno je naglasiti da je Dejan Miljković dobio pozitivnu ocenu, ako je suditi po reakciji publike. Neki bi rekli 'muzičari prolaze - pesme ostaju', pa u tom slučaju ni Eyesburn nije ispao izuzetak u odnosu na mnogo poznatije svetske grupe koje su umele da promene maltene kompletne postave, a i dalje ostanu popularne. Kojot je u više navrata tražio aplauz i podršku publike za novog bubnjara, koju je svaki put i dobio, a Miljković je sinoć bio jedini član benda kojeg je predstavio po imenu i prezimenu. Muzički gledano, Eyesburn su sa novim bubnjarom (izuzev tehničkih problema iz prvog dela svirke) zvučali sasvim solidno. Za sitne korekcije, koje su svakom bendu neophodne kada se promeni bilo koji član postave, Kojot je prisutnima obećao da će biti izvršene do jeseni, odnosno da će se grupa do sledećeg beogradskog nastupa 'potpuno narihtati'.
 


Komentari

  • Gravatar for jj
    jj (gost) | 10.04.2012. 04.56.40
    Kako Cecom? Zar ne svira on sa Lepom Brenom?
  • Gravatar for Ajdemi
    Ajdemi (gost) | 10.04.2012. 06.08.22
    Ne znam šta nam Ceca sprema na novom albumu, ali Brenina prethodna dva su baš jaka izdanja. Ovih dana intenzivno preslušavam. Ako je tu rabotio Alek, imala ga je Ceca rašta i ukrasti.
  • Gravatar for alo
    alo (gost) | 10.04.2012. 15.01.32
    i ceca je lepa
  • Gravatar for ?
    ? (gost) | 10.04.2012. 17.22.26
    Прво нису сељаци да би свирали фолк а онда одједном нису луди да свирају за мале паре.
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 10.04.2012. 17.28.36
    Молим тумачење - скоро нарихтани - шта значи?
  • Gravatar for @anoniman
    @anoniman (gost) | 11.04.2012. 16.41.49
    hrvatski izraz...
  • Gravatar for @anoniman
    @anoniman (gost) | 11.04.2012. 20.31.51
    narihtan- namesten/uradjen kako treba, u ovom kontekstu uveyban kako treba. npr. "narihtao sam sat"
  • Gravatar for @@anoniman
    @@anoniman (gost) | 12.04.2012. 17.06.29
    Hrvatski izraz? I u Srbiji/Vojvodini se koristi od kako znam za sebe... nariktati/narihtati. Inače od nemačkog richten=namestiti, postaviti... Malo šta je u srpskom/hrvatskom srpsko/hrvatsko. BTW, dobar cert.
  • Gravatar for @?
    @? (gost) | 13.04.2012. 15.39.55
    mislis, ne sme da se svira za velike pare?
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji