Popboks - ATHEIST RAP U GUN CLUBU - Žestoka svirka, fanovi još žešći [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 31.03.2012. 08:22 · 3

ATHEIST RAP U GUN CLUBU

Žestoka svirka, fanovi još žešći

Da punk kao zvuk još uvek živi (neki bi rekli i 'punk is not dead') potvrdilo se na sinoćnjem nastupu Atheist Rap u beogradskom Gun clubu. Novosadski punk-rock bend odsvirao je seriju svojih hitova, starijeg i novijeg datuma, pred oko 200 fanova.

Vlada Živanović

Stanislav Milojković

Mesto: Gun Club, Beograd
Vreme: Petak, 30. mart 2012.

 

Najžešćim ljubiteljima zvuka Atheista, a utisak je da su samo takvi fanovi i bili na sinoćnjem nastupu, zabavu nije pokvario ni niz na mahove veoma žustrih šutki, uz srču polomljenih staklenih flaša rasutih po podu, koje su u naletu laktova i poneke noge što poispadale iz ruku, što popadale sa stolova poređanih sa strane. Uvodna numera Igraš grubo kao da je publici iz prvih redova bila znak da odmah krene sa žestokim guranjem i skakanjem. Kada je na red došla Revanšizam, grupa mladića iz prednjih redova odlučila je da podigne jednog svog drugara na ruke i proba da ga tako dalje pošalje u masu. Iako se njegov kratak ''let'' nije slavno završio, pošto ga ostatak publike nije blagonaklono dočekao, izmaknuvši se i pustivši ga da se doslovno stropošta na zemlju, to ostalima iz vesele družine nije smetalo da i oni kod narednih pesma isto isprobaju. U metežu je tako udarce pretrpeo i deo opreme muzičara, ali ni njih to ih nije omelo da sa još većom žestinom izvedu najveće hitove, što sa poslednjeg albuma poput Ne bi bilo fer, do starih poznatih kao što su Wartburg limuzina, Lopovi i žace, Felićita, Godina kulture, Rokvić Radivoje... Iako su Doktor Pop (Aleksandar Popov) i ekipa najavili i da će premijerno izvesti dve nove numere, do kraja se ispostavilo da su ipak otpevali samo jednu, Drugo pakovanje.

Niz hitova, kao što red nalaže, sačuvan je i za bis. Međutim, već posle prve numere po povratku na binu (Fatamorgana) euforija je kod umornih fanova počela da polako opada. Iako su muzičari ispunili većinu želja nemilosrdnih fanova, na kraju su ipak odlučili da ih ostave uskraćenim za numeru Piloti, čiji je referen masa konstantno pevala u pauzi između pesama tokom bisa. Možda je to bila i mala kazna za stradanje takozvanog zvučnika ''monitora'' na bini, a možda je i jednostavno bend odlučio da posle dva sata energične svirke ponešto treba sačuvati i za sledeći put.

Žestoka svirka Atheista i još žešća reakcija publike na kraju su se ispostavili kao sasvim solidno punk-rock veče, kakvih na žalost retko ima u glavnom gradu Srbije.



Komentari

  • Gravatar for dr
    dr (gost) | 01.04.2012. 00.46.31
    Pohvale Popboksu sto ste KONACNO poceli da objavljujete izvestaje sa koncerata domacih bendova koji se desavaju okolo, pogotovo kad su u pitanju svirke na najvisem izvodjackom nivou, kao sto je bila ova sinoc. AR su zvucali svetski, u stvari oni i jesu jedan od najboljih bendova na svetu. Steta je sto ne pune hale. Pametno sto u tekstu nije spomenuta predgrupa, kamo srece da je nije ni bilo.
  • Gravatar for dr Pop
    dr Pop (gost) | 01.04.2012. 02.58.31
    Bile su dve nove, kako je i najavljeno. Druga je robija, pod rednim brojem 21. Hvala i velik pozdrav svima!
  • Gravatar for makarije
    makarije (gost) | 01.04.2012. 18.59.28
    ja ću da spomenem predgrupu.. U zmajevom gnezdu su teški užas... imao sam tu nesreću da ih čujem više puta
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji