Popboks - MARKO LAVRIN - WE CAN'T SLEEP AT NIGHT - Veseli haos [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Intervju · 29.09.2011. 10:44

MARKO LAVRIN - WE CAN'T SLEEP AT NIGHT

Veseli haos

Ovog petka u Domu omladine Beograda publiku očekuje prava invazija nove urbane muzike i vizuelne umetnosti iz Ljubljane. Centar urbane culture Kino Šiška, uzvratiće prošlogodišnju posetu Domu omladine i našoj publici predstaviti zanimljivu selekciju bendova, dižejeva i vizuelnih kreativaca iz slovenačke prestonice.

Dom omladine Beograda

Kino Šiška

U petak, 30. Oktobra od 20h u Domu omladine nastupiće bendovi Melodrom, Moveknowledgement, We Can't Sleep At Night, kao i Smetnjak dj/vj team, Multipraktik/Good Foot dj/vj team + beogradski gosti. Ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 300 dinara.

We Can’t Sleep At Night su neukrotivi mangupi slovenačke prvo-je-bio-punk-potom-indie-rock scene. Dečački naloženi u stilu Arctic Monkeys, melodično punkovski kao Pixies, raštimovano štekću kao The Fall. Po duši i patikama braća beogradskih bendova  Petrol i Repetitor. Poseduju veliki talenat za incidente i pretvaranja svega oko sebe u veseli haos.

Specijalno za Popboks, Marko Lavrin (prvi sa desne strane na fotografiji) iz benda We Can’t Sleep At Night  dao je intervju povodom predstojećeg nastupa u Beogradu, na kojem će im se kao gost u nekoliko pesama pridružiti Ilija Duni iz beogradskog sastava Petrol!

Ko ste vi i zašto bi beogradska publika trebalo da dođe da vas čuje 30. Septembra u Domu omladine?

We Can’t Sleep At Night je grupa koja iza sebe ima dva albuma i više od 150 nastupa od Holandije do Južnoafričke republike. Svirali smo kao predgrupa na koncertima sastava MGMT, Interpol, New Young Pony Club – ali, naravno, nismo toliko ponosni na „zvanične“ reference o nama, koliko na samu muziku koju sviraamo i širok spektar muzičkih žanrova koje mešamo u našim pesmama. Uprkos tome što našu muziku doživljavamo ozbiljno, rado je osvežavamo sa malo veselog haosa i nepredvidivim „izletima“.

Koji je vaš omiljeni srpski bend i da li ste u poslednje vreme bili na koncertu nekog srpskog izvođača?

Teško bi bilo izabrati omiljeni srpski bend. Veoma rado odlazimo na koncerte većine srpskih grupa koje dolaze u Ljubljanu – od Jarbola, do Repetitora i Petrola. Pored novijih bendova, rado zavirimimo i u muzičku istoriju, u Čudnu Šumu ;)

Kakva su vaša iskustva sa nastupima u inostranstvu i na prostoru bivše Jugoslavije?

Od nastupa u inostranstvu, da sada nam je u najlepšem sećanju ostala tronedeljna turneja po Južnoafričkoj republici, koja nas je vodila od Johannessburga do Durbana i Cape Towna, i na kojoj je svaki koncert bio potpuno drugačije iskustvo.  Putovati na točkovima od ogromnog Johannessburga do malih surferskih mesta, pa do najjužnijeg dela Afrike je zaista poseban doživljaj.
Što se tiče prostora bivše Jugoslavije, izdvajamo zajedničku turneju sa Petrolom, na kojoj smo posetili nekoliko gradova - od Knina, preko Splita i Zagreba, do Ljubljane i dalje... Tih 10 dana koje smo proživeli zajedno zaista nam se na poseban način urezalo u pamćenje. Između ostalog, Petrol je prvi srpski bend koji je nastupio u Kninu posle rata.


Kako je vase mišljenje o razmeni na muzičkoj sceni država nekadašnje Jugoslavije?

Bendovi redovno gostuju/gostujemo u drugim državama – na primer Repetitor je veoma često u Sloveniji. Malo je teže govoriti o razmeni muzičkih scena, jer je dovoljno teško govoriti o lokalnoj muzičkoj sceni u Sloveniji :) Čini mi se da su granice među državama irelevantne i da za posvećene bendove ima dovoljno mogućnosti. Kao primer benda koji uspeva neprestano da ima turneje po ovom prostoru, na pamet mi padaju Bernay’s propaganda.

Koju muziku ćete slušati na turneji “Ko je** Laibach?!” putujući do Beograda?

Očekujem da će nam vozač autobusa  širiti muzičke vidike ;)
 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Od istog autora

Autor trenutno nema druge tekstove.