Popboks - Popboks Flipcast (jun 2010/2) [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Kolumna · 29.06.2010. 13:00

Popboks Flipcast (jun 2010/2)

Sveže sa svetske klupske i alternativne plesne scene - !!!, Kele, Benga...

DJ Flip

!!! – The Hammer

Indie-dance-punkeri iz Sakramenta imaju novi album. Spoj glavne teme i ritam sekcije je već čini spremnom za klub, a verovatno i najpogodnijom za remikse kojih će bez sumnje biti dosta.

Kele – Walk Tall

Frontmen i pevač Bloc Partyja, Kele Okereke, odlučio je da solo projektom oslobodi svoju ljubav prema britanskoj plesnoj muzici. Šteta je što na albumu nema više stvari poput Walk Tall, a manje onih koje deluju kao novi materijal njegovog matičnog benda.

Foreign Beggars - Get A Bit More (New Sex Friend Remix)

Najubedljiviji na novom Beggattron Remixed EP 1 verovatno je nepoznati New Sex Friend kom će ovo biti jak vetar u leđa na sceni zahvaljujući britanskom grime kolektivu. Foreign Beggars je početkom godine nastupao kao predgrupa The Prodigyju, a nastupiće na glavnoj bini EXIT-a 11. jula u programu After 2.

Mochipet – Ghetto Puddin Pet (Liver Remix)

Još jedan album remiksa, ovog puta za popularnog kineskog glitch producenta, i još jedan sjajan remiks još manje poznatog Livera (?!).

Dan Le Sac, Scroobius Pip – Sick Tonight (Doctor P Remix)

Doctor P izuzetno spretno remiksuje ovaj hip-hop dvojac, sve popularniji na britanskoj dubstep sceni. Retko producentima polazi za rukom da ovako bezbolno i efektno, a drastično menjaju tempo tokom trajanja numere.

Benga – Baltimore Clap

Tamnoputi pionir novog talasa plesne muzike je ozbiljno prihvatio zvuk Baltimora u poslednje vreme. Strogi minimalizam i napredna klubska produckija izdvajaju Baltimore Clap od ostatka prosečnog materijala sa novog LP-ja Phaze One.

Shortstuff & Mickey Pearce – Tripped Up (Ramadanman Re-Edit)

Ramadanman je za kratko vreme stekao kredibilitet kao UK garage producent/remikser, i sada već ima status promotera novih talenata svojim remiksima. Krajem prošle godine sa istim ciljem remiksovao je i beogradskog producenta Filtercuttera na domaćoj etiketi Svetlana Industries.

Ital Tek – Moment In Blue (Ikonika Remix)

Iako često stvara izuzetno agresivnu muziku, Ital Tek ima i svoje nežne tvorevine. Moment In Blue je ustupio za remiks prvoj dami melodičnog dubstepa, pa je krajnji proizvod izuzetno lepa pejsažna garage numera.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Hit

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Sarajevo

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Osmeh

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Koncerti

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Korni

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Mljet

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Mirođija

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Kan

Kolumna