Popboks - Maja Pelević [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Ukus poznatih · 23.04.2010. 12:00 · 3

Maja Pelević

Autorka pozorišnih komada Pomorandžina kora i Beograd-Berlin, članica žirija prošlogodišnjeg BITEF-a, Maja Pelević za Popboks govori o strahu od letenja, operskim arijama, istrajnosti Veštice Tinejdžerke i tri tačkice

Popboks

Omiljeni album i pesma?

U mom slučaju to se menja iz časa u čas. Kad bih počela da nabrajam albume i pesme koji su obeležili neke trenutke i periode u mom životu, spisak bi bio beskonačan. Odabraću neke stvari koje trenutno slušam i trenutno su mi omiljene. Tačnije konzumiram ih do iznemoglosti. Monteverdi u izvođenju Teatro d'Amore i Simone Kermes (neverovatna operska pojava, ko je nije gledao na youtube-u, a voli operu odlepiće) i njena izvođenja operskih arija iz 18 veka.

Koncert koji ćeš uvek pamtiti?

Svi beogradski koncerti Nouvelle Vague, koncert Kraftwerka na Tašu i Moloka na Exitu. A da i Chicks on Speed u Berlinu…to je bilo čarobno.

Omiljeni film?

Haha i dalje govorim da je to Veštica Tinejdžerka. To sam rekla i na prijemnom na FDU-u, ne znam kako su me primili. Opet, u poslednje vreme intenzivno gledam Hanekeove filmove… Sedmi kontinent… i naravno uvek i zauvek Eternal sunshine of the spotless mind (nešto su ga čudno preveli).

Omiljena knjiga?

Ovo sam smislila bila pa zaboravila. Ok, to su sve zbirke poezije (prevedene) Fernanda Pessoe kao i njegova Knjige nemira pa Sveta knjiga vukodlaka Victora Pelevina, Dopler Erlenda Loea, dnevnici Anais Nin… jao ovo će potrajati a opet ću nešto zaboraviti…bolje da se zaustavim…

TV/radio emisija?

Nema toga… samo serije na Fox Lifu-u. Upravo gledam What about Brian a namešten mi je tv tako da kad ga uključim odmah mi se stvori… taj stari dobri Fox Life… a kad uspem da potrefim gledam na Discovery Channel one emisije o padovima aviona… zato što se plašim da letim avionom pa me to dodatno uzbuđuje…

Sajt koji pratiš?

Google, YouTube, Yahoo i Facebook. To je to. I naravno nova-drama… to lažem, ne pratim al sad reklamiram kad se moj prijatelj volonter Milan Marković već trudi da održava besplatno taj sajt.

Hobi?

Hm… cveće… orhideje trenutno ali i neke druge biljčice… i to mi se stalno menja… nekad mi je i kuvanje bilo hobi… ume i pisanje da mi bude hobi…

Putovanje koje bi volela da se ponovi?

Kefalonija, Divčibare, Prag, Oslo, Tara…Berlin.

Za koga navijaš? Kako? Ideš li na utakmice?

Ne. Ne. Gledam samo kad pobeđujemo. Tad sam u stanju da urlam, glođem nameštaj i ponašam se besprizorno.

Pet istorijskih ličnosti koje bi pozvala na večeru?

Dugački sto a za njim šest žena…Maria Antoaneta, Anais Nin, Jovanka Orleanka, Frida Kahlo i Pina Bausch (nedavno preminula pa je i ona sad valjda istorijska ličnost) i ja. Pravila bih im čorbu od bundeve po receptu Bojane Denić.

Ko je tvoj alter-ego?

Hahahaha, ovo bi zvučalo smešno da odgovorim… nije se takav još našao…

Šta voliš da misliš o sebi?

Da volim da pišem.

Šta bi probala, a još nisi?

Da idem na neko opasno avanturističko putovanje ili da učestvujem u Surviveru, hehe

Psuješ li? Zašto? Kako?

Da. Nemam pojma. Pokupim od drugih. Takva smo nacija. Psujem. Pa se trudim da ne psujem. A opet onda psunem… često upotrebljavam reč kurac u psovkama. Zašto? E, to bi već mogla sa svojim terapeutom…

Šta voliš u Beogradu, a šta bi prvo promenila?

Volim Kalemegdan, Dorćol i reku. Ukinula bih solitere kao kategoriju i zabranila bih novogradnju.

Da li si zlopamtilo?

Trudim se da ne budem.

U koga ili u šta veruješ?

…u tri tačkice…

Šta je, po tvom mišljenju, pravi muškarac?

Onaj kome je lepo sa mnom i sa kojim se osećam lepo. A takvog je teško naći. I onaj koji se ne plaši. Mene ili života. A i takvog je teško naći.

Zbog čega se kaješ?

Nema kajanja…ali stvarno…nema svrhe…gubljenje vremena.

Ko je genije?

Ko?

Maja Pelević je...

Vi ste već lepo završili sa ovim tačkicama.



Komentari

  • Gravatar for Vrabac
    Vrabac (gost) | 24.04.2010. 01.34.06
    "Veštica tinejdžerka" :D i samo ovim odgovorom srušila kao kulu od karata odgovore svog prethodnika iz ove rubrike!
  • Gravatar for Ja ili neko drugi
    Ja ili neko drugi (gost) | 24.04.2010. 13.30.12
    Zena probila led i prva rekla "kurac" :)
  • Gravatar for Mačak Obama i FCS
    Mačak Obama i FCS (gost) | 26.04.2010. 22.31.33
    Kakav pogled! Prodire do srži.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.