Popboks - THE DOORS (1981) - Jahač oluje [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Džuboks · 22.07.2009. 09:15 · 2

THE DOORS (1981)

Jahač oluje

Ovo nije ustupak hipicima, već obeležavanje 10-godišnjice smrti Jima Morrisona. Listovi koji su se toga dosetili sada nastoje da skupe što više obaveštenja, a mi smo davno - u broju 14 (jul 1975) – imali portret sastava The Doors, do danas neprevaziđen u Jugoslaviji, možda šire. Kao i onda, o Morrisonu piše Darko Glavan, naš najveći stručnjak za to pitanje

Džuboks

Darko Glavan

U konsultacijama sa trojicom nekadašnjih Džuboksovih radnika, svi su naveli ovaj članak o grupi The Doors kao ono čime bi bilo najbolje podsetiti se rada najaktivnijeg zagrebačkog kritičara tog lista.



Komentari

  • Gravatar for Vitamin C
    Vitamin C (gost) | 22.07.2009. 10.44.20
    Odlično! Odlično! Odlično! I skoro trideset godina nakon njegovog izlaska, članak je nevjerovatno stamen u svojoj profinjenosti. I skoro četrdeset godina nakon njegove smrti, Morrison ostaje superlativ intrigantnosti, veličine, pjesništva, sa tim anđeoskim licem i divljim bas-baritonom. Spomen velikanima, Doorsima i Glavanu.
  • Gravatar for jos jedan cinjenica
    jos jedan cinjenica (gost) | 22.07.2009. 11.15.49
    u prilog ociglednom humoru pa cak i samoiriniji jima morrisona je spot za pesmu "touch me" kada je ceo band, nasminkan kao da ih je dotakla marica, ta fatalna srpska plavusa. fenomenalan tekst.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

MARK KNOPFLER - DIRE STRAITS (1979)

Poštenjačine u tesnacu

Džuboks

HUGH CORNWELL - THE STRANGLERS (1981)

Razgovor u crnom

Džuboks

THE BEACH BOYS (1976)

15 godina snova sa plaže

Džuboks

BLACK SABBATH (1981)

Heaven and Hell

Džuboks
Od istog autora