Popboks - TI GA PROSTO NE ZANIMAŠ – Ken Kwapis - Pravilo je da nema pravila [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Filmovi · 03.04.2009. 12:59 · 7

TI GA PROSTO NE ZANIMAŠ – Ken Kwapis

Pravilo je da nema pravila

Ljubavna vrteška smeštena u Baltimor. Četiri muškarca i pet žena isprepletanih sudbina. Mogućih kombinacija je puno. Ali nisu sve dobitne

Đorđe Bajić

Ocena:
7


7/10
 

Originalni naslov: He's Just Not That Into You
Scenario: Abby Kohn i Marc Silverstein 
Uloge: Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Jennifer Connelly, Scarlett Johansson
Žanr: romantična komedija
Trajanje: 129 minuta
Proizvodnja: SAD, 2009.

Zavrtimo vrtešku, upoznajmo aktere...

1) Gigi (Ginnifer Goodwin) je „dobra devojka“ željna prave ljubavi. Ne preterano lepa ali šarmantna i uporna, ona je spremna na sve kako bi pronašla princa na belom konju (ili bar u belom poršeu), pa makar to značilo da saleće i progoni moguće kandidate. Pošto joj kroz šake promakne Conor, Gigi će potražiti savet i utehu njegovog priatelja Alexa.

2) Alex (Justin Long) je lovac na suknje. Ne upušta se u ozbiljnije veze zato što se plaši vezivanja. Ako pružiš srce na dlanu, velika je verovatnoća da će ti ga neko slomiti. Susret sa Gigi menja sve, ali da li će Alex naći dovoljno snage da promeni način života i stav prema ženama?

3) Conor (Kevin Connolly) je „mali čovek“ s velikim ambicijama. Nije naročito visok i zgodan, ali zato je uporan i dostupan. Njegov sveti gral je Anna, seks bomba iz susedstva. Conor puca na visoko, i tako sebi umanjuje šanse da pogodi metu.

4) Anna (Scarlett Johansson) je Marilyn Monroe novog milenijuma. Njen razoružavajući seksepil joj omogućava da ima svakog muškarca koga poželi. A ona se baš namerila na oženjenog. Mala je praktična – zašto ne spojiti lepo i korisno? Ben je pravi macan, a uz to joj može pomoći oko njene pevačke karijere.

5) Ben (Bredley Cooper) je zgodan i zauzet. Burma na prstu počinje da ga peče kada sretne neverovatno privlačnu Annu. Varnice prete da rasplamsaju plamen strasti koji neće moći da ugasi ni scena na bazenu. Naprotiv. Anna je odlučila da se brčka gola, a krv u Benu počinje da vri. Žena može i da pričeka.

6) Janine (Jennifer Connelly) oseća da joj je brak u krizi. Njen muž krišom puši, pa zašto onda ne bi imao i ljubavnicu? Kada joj Ben prizna da je bio neveran, ona nalazi snage da mu oprosti. Ali, da li je Ben zaista naučio lekciju ili u svom ormanu krije još tajni?

7) Beth (Jennifer Aniston) samo želi da je njen dugogodišnji dečko zaprosi. Moderne veze bez papira su okej, ali šta ako imate tri sestre koje su sve udate? Niko ne želi da bude crna ovca u porodici.

8) Neil (Ben Affleck) voli Beth, ali smatra da matičar nije neophodan kako bi bili srećni. Kada ga, u trenutku poljuljanog samopouzdanja i malodušnosti, ona napusti, Ben će morati da bira između svog ubeđenja i žene koju voli.

9) Mary (Drew Barrymore, koja je i producirala film) se koristi čudima moderne tehnologije kako bi došla do „gospodina pravog“. Na njenu veliku žalost, potraga ide traljavo. Na internetu možete za tili čas pronaći porno sajt, ali ćete morati više da se pomučite ako ste u potrazi za nekim sa kim biste želeli da provedete ostatak života.

10) Ken Kwapis (ne glumi ništa, nego je reditelj ovog filma) želi da napravi dobru romantičnu komediju. Ti ga prosto ne zanimaš lepo se nadovezuje na ranije naslove iz njegove karijere, posebno na pomalo zaboravljen He Said, She Said. Pozajmljujući razgranat sistem likova od Richarda Curtisa (Love Actually), Kwapis uspešno slaže mozaik ljudskih tipova.

Rezultatu možda nedostaju originalnost, ujednačenost i ispoliranost, ali raspoloženi glumci uspevaju da zaokupe pažnju i gledaocima omoguće pristojnu dvosatnu zabavu s tezom da u ljubavi postoji samo jedno pravilo: pravila nema!



Komentari

  • Gravatar for Jarost
    Jarost (gost) | 03.04.2009. 15.39.34
    Sjano!
  • Gravatar for FLOK
    FLOK (gost) | 03.04.2009. 22.06.17
    Ha, ha. Dobra fora.
  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 04.04.2009. 09.31.45
    Scarlet je moja duša, moje sve najlepše na svetu celom.
  • Gravatar for jovica stanišić
    jovica stanišić (gost) | 04.04.2009. 10.17.24
    okej, ti uzmI scarlett, ja ću ginnifer goodwin...
  • Gravatar for Ben
    Ben (gost) | 04.04.2009. 11.44.27
    A ja ću Jennifer... Connelly. Onu drugu otavljam ko hoće.
  • Gravatar for geza ni pod razno
    geza ni pod razno (gost) | 05.04.2009. 14.06.33
    Ja bih Bredlija, nije lepotan, ali se čini kao pravo muško
  • Gravatar for Izbirac Nadje Otirac
    Izbirac Nadje Otirac (gost) | 06.04.2009. 09.40.00
    Daj sta das. Moze i Drew.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

ELIZIJUM - Neill Blomkamp

Blomkamp protiv bogatih

Filmovi

THE SECRET DISCO REVOLUTION – Jamie Kastner

Pusti nas u discooooooo...

Filmovi

PRE PONOĆI – Richarl Linklater

I posle ponoći ja biću tu...

Filmovi

GDE JE NAĐA? – grupa autora

Lavirint kao takav

Filmovi

ŽESTOKE DEVOJKE – Paul Feig

Drugačije & normalno

Filmovi

MI PLAČEMO IZA TAMNIH NAOČARA – Velimir Stojanović & Marijan Cvetanović

Jug je južnije

Filmovi

NE – Pablo Larrain

Imaš moje ne!

Filmovi

RED 2 – Dean Parisot

Osveta po gerijatrijski

Filmovi