Popboks - KAISER CHIEFS - Yours Truly, Angry Mob [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 16.03.2007. 00:00

KAISER CHIEFS

Yours Truly, Angry Mob

Na Yours Truly, Angry Mob trud benda izbija u svakoj sekundi. Nije međutim isključeno da je i to razlog zašto ove pesme ne zvuče jednostavnije i ubedljivije

Nebojša Marić

Ocena:
5
5/10



Kada su bili sami i odbačeni, Kaiser Chiefs su uspeli skoro nemoguće - primorali su muzičku industriju da ih, nakon jednog raskinutog ugovora i lošeg glasa koji ih je zbog toga pratio, ponovo primi pod svoje okrilje. Koliko god da su sa pravom ponosni na to i koliko god to isticali u intervjuima, ipak postoji i činjenica da je novi čvrsti ugovor sa majorom sada tu. Luksuz njegovog raskida, ponovni polazak od nule, ne postoji više kao opcija. To je glavni ulog ploče Yours Truly Angry Mob.
AISER CHIEFS: Yours Truly, Angry Mob
Kampanja koja je pratila ovaj album bila je odlična. Informacije o bendu bile su nenametljive ali svakodnevno dovoljno vidljive. Skoro u svakom trenutku mogli ste da saznate kako ide snimanje, da li se radi miks, anegdote iz privatnih života članova... I pored povlačenja u studio, bend u stvari nije izlazio iz javnog fokusa. Na kraju te kampanje tržišni rezultat nije izostao - Ruby, prvi singl sa albuma osvanuo je na poziciji broj jedan britanske liste singlova. To je pesma u kojoj dominiraju čvrsta gitara i klavijature, sa isuviše slatkastim power pop refrenom.
Kaiser Chiefsima na YTAM manjka svežine, kao da nisu uspeli dovoljno da se opuste. Naprezanje i trud osećaju se gotovo u svakoj sekundi ovog albuma i rezultiraju, u većini slučajeva, ipak nekom vrstom blagog grča. Pesme su solidne i dobro zapakovane. Međutim, lakoće nema gotovo nigde.
Na YTAM postoje dva trenutka u kojima slušalac prepoznaje isti onaj bend koji je napravio I Predict A Riot. The Angry Mob je duhovita samoironija i odličan primer kako složeno strukturirana pop pesma može da bude zabavna. U drugim energičnim momentima bend uspeva više da dobije dobar zvuk nego dobru pesmu. To se ne odnosi na Everything is Average These Days u kojoj se dešava sve ono zbog čega je prethodni album Employment bio ozloglašen i obožavan - naivnost, spontane varnice, nekoliko odličnih rifova. U tih par minuta razorne jednostavnosti eksplodirala je The Ramones zabava. To je najsvetliji trenutak na YTAM.
AISER CHIEFS: Yours Truly, Angry Mob
Kaiser Chiefsima se, dakle, može zameriti manjak opuštenosti i dobrih pesama, i gotovo je izvesno da bi malo više spontanosti dalo ubedljiviji rezultat. Kaiser Chiefs su, nadam se prvi i poslednji put, pokazali sebi i svetu da mogu da budu profesionalci i da mogu da urade dobro posao čak i kada pesme nisu toliko dobre. Šarm, najjače oružje dečaka iz Lidsa, je ovog puta izostao.
Povezani članci:


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.