Popboks - Međusobne tužbe Pharella Williamsa i Will.I.Ama zbog fraze I Am [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 04.07.2013. 10:00

Međusobne tužbe Pharella Williamsa i Will.I.Ama zbog fraze I Am

Pharell Williams i Will. I. Am odlučili su da preko suda razreše razmirice oko toga ko sme da autorski zaštiti frazu 'I Am'.

Prvi je tužbu podneo Will. I. Am, koji je tvrdio da Pharell Williams nema pravo da koristi reči 'I Am' u nazivu svoje firme I Am company, kao i na internet sajtu. Sud je međutim odbacio ovu tužbu uz obrazloženje da Pharell Williams u imenu I Am company nema tačke koje su zaštitni znak imena Will. I. Ama.

Nedugo zatim, Pharell Williams odlučio je da na ovo odgovori kontratužbom tvrdeći da ga Will. I. Am namerno uznemirava i tražeći od suda da se sada proveri da li je pevač Black Eyed Peas uopšte imao pravo da u svom imenu autorizuje svakodnevno uobičajenu frazu 'I Am'. Sud će o ovom zahtevu raspravljati na jesen.

Pravni zastupnici Will. I. Ama tvrde da je tužba Pharella Williamsa nepotrebna, odnosno da su oni samo želeli da provere da li on sme da koristi frazu 'I Am' i da posle negativnog odgovora suda nisu ni mislili da dalje sprovode bilo kakve akcije. 

Pevač Pharell Williams je gostovao u numeri Get Lucky grupe Daft Punk.

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.