Popboks - JUSTIN TIMBERLAKE - The 20/20 Experience [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 10.04.2013. 15:06

JUSTIN TIMBERLAKE

The 20/20 Experience

Sviđao vam se ili ne, The 20/20 Experience vam neće dozvoliti da sedite mirno i ignorišete ritmove koji pozivaju na ples. Takođe, Justinov pokušaj da zameni kratkotrajne bombastične hitove za jednokratnu upotrebu epskim progresivnim r&b pesmama zvuči mnogo bolje kao celina i na duge staze.

Ana Eraković

Ocena:
6

 


Ohrabren uspehom desetominutne pesme My Love sa prošlog albuma FutureSex/LoveSounds i jednako dugim hitom Frank Oceana Pyramids, bivši frontmen boj benda N’SYNC i solo r&b umetnik Justin Timberlake odlučio je da snimi novi album The 20/20 Experience na koji će smestiti isključivo pesme dužine preko pet minuta. Na momente deluje kao da je sve vreme u glavi imao D’Angela i album Voodoo (možda i malo Brown Sugar) i da je pokušao glasovnim harmonijama i smenjivanjem aranžmana u jednoj pesmi da oponaša jednog od najvećih neo-soul pevača. Međutim, Justin nije stigao ni blizu, ali ovde se postavlja pitanje da li je tako nešto uopšte moguće. Ovi pokušaji su naročito vidljivi u pesmama Pusher Love, Strawberry Bubblegum i That Girl.

Prvi singl Suit & Tie urađen u saradnji sa još jednim ljubiteljem elegancije Jay-Z-em je "plesna seksi" pesma, na kakve smo navikli kod Justina i koja odlično odgovara njegovom stilu i imidžu zabavljača. I iako je, rekli bismo, vreme Timberlandovih zavodljivo orijentalnih bitova i nasumičnog bitboksinga davno iza nas, Justin mu nije okrenuo leđa i pozvao ga je da producira ceo album, na kojem se u Don’t Hold The Wall, Tunnel Vision i Mirrors najviše primećuje Timberlandov rad. Let The Groove Get It verovatno prvobitno zamišljena kao kombinacija izvornih afričkih i latino ritomova, zvuči kao nešto što je lako moglo da izađe iz kompozitorskog pera Gorana Bregovića, Spaceship Coupe je najbliže r&b žanru od svih, dok Blue Ocean Floor podseća na Frank Oceana i njegove EDM-ovske progresivne melodije. Dress On iako pre svega u r&b maniru, najviše odaje Justinove muzičke početke u generičkom bojbend popu sa početka dvehiljaditih.

Sviđao vam se ili ne, The 20/20 Experience vam neće dozvoliti da sedite mirno i ignorišete ritmove koji pozivaju na ples. Takođe, Justinov pokušaj da zameni kratkotrajne bombastične hitove za jednokratnu upotrebu epskim progresivnim r&b pesmama zvuči mnogo bolje kao celina i na duge staze.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.