Popboks - Madsen pokazivao tri prsta i izvinjavao se što izgleda kao skitnica [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 22.02.2013. 15:47 · 3

Madsen pokazivao tri prsta i izvinjavao se što izgleda kao skitnica

Holivudski glumac Michael Madsen večeras će otvoriti 41. FEST

Vlada Živanović

Povod za Madsenov dolazak u Beograd je njegova uloga u filmu Along The Roadside koji će biti prikazan na FEST-u (subota, Dom omladine, 20:00). Pored Madsena, na konferenciji za medije prisustvovao je i reditelj filma Along The Roadside Zoran Lisinac, producent Vladimir Lisinac, kao i glumci koji se u njemu pojavljuju: Lazar Ristovski, Iman Crosson i Daniel Grozdić.

"Ovo je specijalan dan za mene. Kompanija Air France mi je izgubila prtljag pa sam na ovu konferenciju došao neuredan. Zbog toga nisam uspeo da namestim frizuru, operem zube, a nemam ni čisto donje rublje koje bih obukao. Izvinjavam se što izgledam kao skitnica i srećan sam što sam u Beogradu. Nemam ništa lično protiv Air Francea. Oni su sjajna kompnaija, najbolja, i putovaću i dalje sa njima ako ne nastave da mi gube prtljag. Drago mi je što sam radio sa Zoranom. Verovatno ne znate, ali Zoran je moje srednje ime. Ja sam iz Danske, a to mi je srednje ime po dedi. Zoran je odlično uradio svoj posao. Kada učestvujete u nekom filmu onda je krajnji produkt uvek neizvestan sve dok ga ne vidite na kraju. Nisam pogrešio što sam ušao u ovaj projekat i Zoran je napravio odličan svoj prvi film", započeo je Madsen svoje izlaganje, koje je ubrzo bilo prekinuto zbog tehničkih problema, odnosno kvara na čak tri različita mikrofona koji su mu organizatori redom menjali.

Nervoza zbog kašnjenja konferencije, a potom i njenog neobično dugog trajanja zbog ispravljanja tehničkih problema (skoro sat vremena) kao da se prenela i na celokupnu ekipu filma Along The Roadside, koja se otvoreno podsmevala nespretnošću organizatora da obezbedi adekvatno ozvučenje, tome što nije organizovan dolazak previdoca za izlaganja Madsena i Crossona, konstatacijama moderatora Mladena Popovića, a potom i pitanjima novinara.

Na pitanje novinara kako je bilo raditi sa Quentinom Tarantinom na filmu Ulični psi, koji ga je proslavio, kao i da uporedi saradnju sa ostalim rediteljima tokom karijere sve do Zorana Lisinca, Madsen je odgovorio: "Kada bih otkrio lek za rak i kada bi ovo bila konferencija posvećena tome i kada bi me neko pitao: 'Hej, vi ste napravili lek protiv raka, a recite me kako je bilo raditi sa Qentinom', šta bi ste mu vi rekli? Međutim, ipak ću vam odgovoriti. Zahvaljujući Tarantinu sam postao ono što sam danas. On mi je napravio karijeru, ali me je istovremeno stavio u ugao mračnog, zlog, zbog čega me do danas samo u takvim ulogama i prepoznaju. Quentin zna da iskoristi ljude emocionalno i da iz njih tako izvuče ono najbolje, a da oni ustvari i ne glume". Madsen je dodao i to da mu je ovo drugi boravak u Beogradu koji ga "zbog snega podseća na rodni grad Čikago", kao i da namerava da svojih pet sinova "jednoga dana dovede i u oblizalak ovog dela sveta u kojem je uvek dobrodošao". Holivudski glumac je na početku i kraju konferencije za medije pozirao fotoreporterima sa podignuta tri prsta.

Na pitanje novinara upućeno Vladimiru i Zoranu Lisincu, koje se odnosilo na to šta kao domaćini planiraju da pokažu Madsenu u Beogradu, odgovorio je Lazar Ristovski. "Verovatno će sa njim obilaziti muzeje i biblioteke. Pretopstavljam da će ga odvesti u zatvoreni Narodni muzej ili u Muzej savremene umetnosti", rekao je Ristovski. Srpski glumac potom je priznao da je za poziv Zorana Lisinca za učešće u filmu koji je sniman Kaliforniji najpre mislio da je prevara. "Zoran je pre tri godine napisao email u kojem je naveo koliko me obožava i koliko mi se divi. Tada mi je i rekao da će me zvati čim počne sa snimanjem svog prvog filma. Pokušao sam posle da eskiviram taj poziv jer je moja uloga zahtevala da na samo dva dana odem u Kaliforniju usred vrućine. Mislio sam da je u pitanju prevara, ali sam na kraju ipak pristao. Nisam pogrešio jer sam upoznao dva brata koja znaju kako se dolazi na vrh", zaključio je Ristovski.

Iman Crosson nije na konferenciji govorio o filmu već je umesto toga izveo jednu od svojih imitacija Baracka Obame, po čemu je postao poznat u SAD, a u kojoj je "pozdravio svoje sledbenike Srbe i poželo da što pre upozna lepe devojke o kojima je do sada samo slušao". Vladimir i Zoran Lisinac ocenili su da su srećni što če se njihov prvi film najpre prikazati u Srbiji, najavljujući da će u bioskope SAD-a ući tek u novembru ove godine.

41. FEST večeras počinje filmom Ljubav, ostvarenjem Michaela Hanekea koje je prošle godine dobilo Zlatnu palmu u Kanu. Organizatori su naglasili da je do sada prodato 65.000 ulaznica i da su za sada potpuno rasprodate samo četiri projekcije za filmove u Dvorani kulturnog centra. U Sava centru će tokom FEST-a biti postavljen poseban štand NIS-a, sponzora festivala, na kojem će svi posetioci imati priliku da se snime i fotografišu takozavnim "chroma key" specijalnim efektom, zahvaljujući kojem će se naći u  nekoj od scena najpoznatijih svetskih filmova.



Komentari

  • Gravatar for tozzinjo
    tozzinjo (gost) | 22.02.2013. 16.39.11
    michael madsen je jedan od diskretnih heroja americkog (B?) filma, uz rona perlmana, danny treja, tobina bella i mark boon jr, po meni. nikad necu prezaliti sto ga na vrijeme nisu angazovali za "the preacher" film po stripu. sad je vec prestar da glumi Dzesi Kastera :/
  • Gravatar for Pexa
    Pexa (gost) | 25.02.2013. 09.02.49
    Neki blistavi um je dosao na revolucionarnu ideju da ove godine svaka dvorana prodaje karte za svoje projekcije. Bilet servis, kao glavno mesto za prodaju karata decenijama unazad je iskljucen!!! I ne samo to: Ako neko zeli da pogleda film npr. u Sava Centru i u Domu Omladine, mora da ide po karte i u Sava Centar i u Dom Omladine!!! I ne samo to: Kao posledica ovoga, za projekcije u Sava Centru (na kojima se ocekuje 100.000 ljudi), karte se prodaju iskljucivo u SC!!! I ne samo to: Na salterima u SC karte se prodaju po vremenu prikazivanja, pa ako hoces da pogledas npr. 2 filma od kojih jedan pocinje u 19h, a drugi u 22h, moras da cekas red na 2 saltera!!! I ne samo to: Na zvanicnom sajtu festa ni reci o ovim promenama ingenioznim promenama!!! Psovke cu zadrzati za sebe, FESTu zelim ono sto i najvecem neprijatelju, a ljudima brz i stabilan protok.
    • Gravatar for etrte
      etrte (gost) | 26.02.2013. 12.56.10
      daj iskuliraj....
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.