Popboks - Tomorrowland najbolji evropski muzički festival [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 10.01.2013. 10:43

Tomorrowland najbolji evropski muzički festival

Najbolji evropski muzički festival u 2012. godini bio je Tomorrowland koji se održava u blizini Antverpena u Belgiji. Exit, Warrior's Dance i hrvatski Dimensions nisu uspeli da dobiju priznanja iako su bili u široj konkurenciji za Evropske festivalske nagrade.

Najbolji evropski muzički festival u 2012. godini bio je Tomorrowland koji se održava u blizini Antverpena u Belgiji. Exit, Warrior's Dance i hrvatski Dimensions nisu uspeli da dobiju priznanja iako su bili u široj konkurenciji za Evropske festivalske nagrade, koje su u sredu dodeljene na Eurosonic Noorderslag konferenciji u Groningenu (Holandija).

Novosadski Exit bio je u konkurenciji za najbolji veliki evropski muzički festival gde je nagradu odneo već pomenuti Tomorrowland. Warrior's Dance festival, koji je prošle godine održan u Beogradu, bio je nominovan za najbolji novi festival, ali je pobedu odneo nemački Electro Magnetic fest. U ovoj kategoriji bio je nominovan i hrvatski Dimensions festival.  Zanimljivo je da su ove godine uglavnom glavne nagrade odneli festivali na kojima dominira elektronska i dance muzika. Za najbolje headlinere u 2012. godini proglašeni su Foo Fightersi. Izvođači su danski Roskilde odabrali za njihov najomiljeniji evropski festival.

Tomorrowland je održan od 27. do 29. jula prošle godine a na 15-ak bina su nastupili između ostalih Carl Cox, Fatboy Slim, Bloody Beetroots Djs, Umek, Marco Carola, John Digweed, Jamie Jones, Joris Voorn, Zeds Dead, Hijak, Caspa ft. MC Rod Azlan, Swedish House Mafia, Skrillex, Martin Solveig, Sven Väth, Jeff Mills, Friction ft. MC Linguistics, Goldie, Pendulum (dj set) ft MC Verse, Steve Aoki, David Guetta, Afrojack, Dave Clarke, Chris Liebing, Green Velvet, Miss Kittin, Derrick May, Josh Wink, Steve Bug, Richie Hawtin, Loco Dice, Dubfire, Emalkay, Hatcha, Dismantle, MistaJam, Plastician, N-Type b2b Walsh.

Evropske festivalske nagrade za 2012.

  • Najbolji veliki festival - Tomorrowland (Belgija)
  • Najbolji srednji festival - Heineken Balaton Sound (Mađarska)
  • Najbolji mali festival - Tauron New Music Festival (Poljska)
  • Headliner godine - Foo Fighters (SAD)
  • Najbolji novi izvođač - Of Monsters and Men (Island)
  • Najbolji festivalski line up - Rock Am Ring / Rock Im Park (Nemačka)
  • Najbolji festival u zatvorenom prostoru - Sensation (Holandija)
  • Festivalska himna godine - Lykke Li - I Follow Rivers (Švedska)
  • Najbolji novi festival - Electro Magnetic (Nemačka)
  • Nagrada za životno delo - Herman Schueremans, Live Nation (Belgija)
  • Promoter godine - Pukklepop (Belgija)
  • Najomiljeniji festival po izboru izvođača - Roskilde (Danska)
  • Green operations priznanje (za ekološki doprinos) - We Love Green (Francuska)

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.