Popboks - MISTAKE MISTAKE - Slavija via Kalemegdan, desno je Brankov most [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 27.02.2006. 00:00

MISTAKE MISTAKE

Slavija via Kalemegdan, desno je Brankov most

Ovim koncertom Mistake postavljaju neke zanimljive i nove mini standarde u odnosu na svoje ranije nastupe, ali i otvaraju mogućnost za dalji razvoj jednog potencijalno uzbudljivog muzičkog polja u Srbiji

Vladimir Petković

Vreme: 23. februar
Mesto: SKC
Produkcija: Studio Berar





Pretpostavimo na trenutak da ne znate mnogo o Mistake Mistake – relativno afirmisanom plesnom bendu iz Beograda u velikoj ljubavi sa 2-step i ragga zvukom, koji već nekoliko godina operiše po ojađenoj srpskoj sceni i traži svoj prostor negde između Darkwood Duba i Beogradskog sindikata na prostoru između Slavije i Kalemegdana. Dobro, i malo preko Brankovog mosta, gde u klubu Ellington u Hyattu odnedavno imaju svoje nedeljne nastupe, gde kale zanat za prvi veći koncert.
MISTAKE MISTAKE
Vidite plakat. Piše Mistake Mistake. Šta pomislite? Da je u pitanju štamparska greška ili da su vas oduvek nervirali bendovi koji ponavljaju istu reč u nazivu (znate ono Duran Duran).
Sad ide ozbiljno pitanje. Koliko je moguće da jedan bend plesnog karaktera održi uspešan koncert u SKC-u i da im to nešto znači za dalju karijeru?
Kroz skoro dva sata druženja u popunjenoj sali SKC-a Mistake Mistake nam saopštavaju odgovor. Na sceni je MC Milovan, koji odlično kontroliše publiku svojim pažljivo uvežbanim nonšalantnim pokretima, praćen dobro usaglašenim tercama i pokretima dve Ane, uz podršku DJ Flipa i svakako Edija Bona. Atmosfera je dosta dobra, ljudi reaguju na većinu pesama, najviše na ono što najbolje znaju (Move On, Minimal).
MISTAKE MISTAKE
Uskoro izlaze i “podrška iz publike” Shorty i nešto kasnije Sky Wikluh iz Bad Copy, malo novog materijala, odlična stvar. Verovatno i jako dobar potez za dalji pravac ovog benda jer pokazuje spremnost na veću raznovrsnost u zvuku, a takođe i prave crossover sa žanrom koji je jedan od prihvaćenijih i razvijenijih na srpskom tržištu.
Sad ne znači da je i izvođenje flamenco plesačice na scenu uz plesnu numeru bio scenski opravdan i pametan potez. Ali mogu i Mistake Mistake da naprave grešku. Opet, sudeći po reakciji publike i jačini njihovog nastupa, postoji nada za dalji razvoj plesne i svake druge crossover varijante na ovim prostorima, koja je i posle dosta godina zbog klime i strujanja u ovoj zemlji i dalje u povoju.
MISTAKE MISTAKE
Činjenica je da jedan nastup Mistake Mistakea neće mnogo promeniti globalnu situaciju ili nas ubediti da je stvar tu ok, ali čini se da ovim koncertom Mistake ipak postavljaju neke zanimljive i nove mini standarde u odnosu na svoje ranije nastupe, ali i otvaraju mogućnost za dalji razvoj jednog potencijalno uzbudljivog muzičkog polja u Srbiji.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji