Popboks - Povratak iz istorije Pekinške patke [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 04.05.2010. 15:50 · 8

Povratak iz istorije Pekinške patke

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u kineskom restoranu Makao (Birčaninova 16) u 13h, članovi Pekinške Patke su pored beogradskog koncerta najavljenog za 21. maj u bašti beogradskog SKC-a, saopštili da pripremaju i nova izdanja – singl i album.

“Hit će biti obrada jedne pesme iz starijeg Almodovarovog filma”, najavio je lider Patke Čonta.

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u kineskom restoranu Makao (Birčaninova 16) u 13h, članovi Pekinške Patke su pored beogradskog koncerta najavljenog za 21. maj u bašti beogradskog SKC-a, saopštili da pripremaju i nova izdanja – singl i album.

“U prvoj nedelji jula objavićemo singl, koji neće biti distribuiran na klasičan način, već ćemo se dogovoriti sa Long Playom da on bude neka vrsta ulaznice za koncert. Hit će biti obrada jedne pesme iz starijeg Almodovarovog filma”, najavio je lider Patke Čonta.

On je dodao da će u toj pesmi, koju nije želeo da imenuje, pevati na španskom, kao i da će svi poštovaoci singla Bila je tako lijepa/Bumba rumba (1980) biti zadovoljni.

Basista Marinko Vukmanović - Mare je najavio da će bend sledeće godine objaviti album obrada.

“Odabraćemo nekoliko pesama sa festivala kao što su Opatija, Beogradsko proleće i Vaš šlager sezone iz perioda druge polovine 60-ih i objavićemo to kao album”, rekao je on.

Čonta se osvrnuo i na poslednji nastup Pekinške Patke u Beogradu:

“Poslednji koncert u Beogradu smo održali u junu '81 na Kalemegdanu, pred moj odlazak u Titov JNA. Prvi deo koncerta je bila Monotonija, a drugi šizenje uz Plitku poeziju. Tako smo otišli u istoriju. Sada se iz istorije vraćamo.”

Zoran Bulatović-Bale je rekao da Pekinška Patka treba da zvuči kao “najnoviji bend koji se probija”, poručivši da “oslanjanje na tradiciju ne dolazi u obzir”.

Pekinška Patka će posle beogradskog koncerta, 22. maja svirati u zagrebačkom klubu Boogaloo.

FOTO: Stanislav Milojković



Komentari

  • Gravatar for medjutim
    medjutim (gost) | 04.05.2010. 15.17.03
    Čemu ovo?
  • Gravatar for Nikola
    Nikola (gost) | 04.05.2010. 16.52.55
    Stvarno, čemu to? Koga bre zanima PP? Pank? Smešno.Al' ajd', kao nešto se dešava na kao sceni...
  • Gravatar for kk
    kk (gost) | 04.05.2010. 17.43.35
    stvarno, i ja se to isto pitam. uz ogromno postovanje prema bendu koji smatram jednim od najvaznijih koji sam ikad slusao, ovo je zaista bez veze. bas kao i turneja pistolsa, i jos mnoge druge povratnicke akcije..
  • Gravatar for tozzinjo
    tozzinjo (gost) | 04.05.2010. 19.23.37
    dost vise s tim punkom i s tim prevazidjenim mastodontima! koga vise na ovoj planeti zanimaju pkinska patka ili oni..kako se zovu..the smiths. evo npr licno ja - sam gladan informacija o novim stvarima u muzici, o novim bendovima, koji sviraju post psihodelicno progresivnu elektronsku neo-indie soul amerikanu. takvi bendovi su sad hit u chattanoogi i cijeloj dzordziji a bogme i kanzasu. pustite ove matorane, mislim..punk? pisite vise o tim novim urbanim bendovima, a ako mozete dovedite ih i u zicu, a ove poznatije i u living room. urbani beograd je toga zedan. punk is dead!
  • Gravatar for duci022
    duci022 (gost) | 04.05.2010. 20.04.36
    Au koji ste mrzovoljni narod.. ne verujem ocima sto citaju.. Bojkotujte deco iz fotelje ono sto ne treba.. ili sedite tu gde jeste.
  • Gravatar for Kris
    Kris (gost) | 05.05.2010. 08.02.31
    @Nikola Pa bolje da mi se desava PK, nego JK !!! Osim ako nisi u JK fazonu
  • Gravatar for dr
    dr (gost) | 05.05.2010. 11.00.01
    @oni kojima nije jasno koga to zanima Vrlo jednostavno. Videcete po punoj basti SKC-a koga to zanima. @tozzinjo, lepo si to srocio. svaka cas'.
  • Gravatar for Necke
    Necke (gost) | 06.05.2010. 10.00.44
    Bolje da nosim kratku.... :D Ima vala da idem na cert. Naravno, bilo bi lepše da mlađi bendovi sviraju u našem gradu, ali ne vidim nešto da se trude agencije zadužene za dovođenje tih bendova, ajde sad Arctic monkeys u Areni, na to vredi ići!
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.