Popboks - POSIES U MINHENU - Uglavnom brzo, uglavnom bučno, uglavnom žestoko [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 19.08.2005. 00:00

POSIES U MINHENU

Uglavnom brzo, uglavnom bučno, uglavnom žestoko

Ken Stringfellow je na bis izašao sa kravatom i u kupaćim gaćama. Mislim da je faca: skinuo bi se go, da i mi nešto vidimo, ali se zbog toga u Americi ide u zatvor…

Dario Stajić

Mesto: Minehn
Vreme: 15. avgust
Moram priznati da me je na posetu koncertu Posiesa najviše motivisala vest da Jonathan Auer gostuje na novom albumu Big Stara, njihovom prvom izdanju posle pet godina pauze. Kada su Posies u pitanju, moj lični favorit je bio i ostao njihov debi Failure(1988), koji je pre tri godine doživeo i luksuzno reizdanje. Najnoviji Every Kind Of Light ipak spada u donju polovinu celokupnog opusa ovog izuzetnog benda.
Minhenski Atomic Cafe je klub koji je za vrlo kratko vreme postojanja stekao prilično dobru reputaciju i van granica nemačke zemlje. Ruku na srce, osim dobre lokacije, skupog piva i dobrih koncerata, taj klub i ne nudi puno. Ventilacija je prilično loša, posetioci su prilično loši, akustika je izuzetno loša. Ipak, lista dosadašnjih izvođača je impozantna, a njoj se prošlog ponedeljka pridružio i ovaj vašingtonski tornado.
Posies Posies
Koncert samih The Posies je bio... pa... skoro maestralan. Mnogo bolje to uživo verovatno i ne može. Mnogo bolje i slobodnije nego na albumima, naročito poslednjem. Sveže ofarbani Ken Stringfellow konstantno je mlatio crnom ofarbanom dugom kosom i sa Ianom neizmenično ispaljivao talase teških rifova. Dinamična svirka.
Ken je na bis izašao sa kravatom i u kupaćim gaćama. Mislim da je faca, skinuo bi se go, da i mi nešto vidimo. Ali, zbog toga se u Americi ide u zatvor...
Mnogo višeglasnog pevanja, uglavnom brzo, uglavnom bučno, uglavnom žestoko, na sredini su malo razvodnili sa par poskočica. Taj američki humor po svaku cenu ih je, mislim, koštao mega karijere.
Posies su krajem 80-ih bili tipovani kao sledeća velika stvar, ali izgleda da je od toga ostala samo stvar. I to ona(da oprosti ženski deo čitalaštva, ako on uopšte i postoji). Možda im sad i nije loše. Sviraju pred 70-80 ljudi od kojih pola nije ni platilo kartu.
Posies
I još par asocijacija za kraj.
Pa, malo me podsećaju... melodijski na Jayhawkse, gitarski na stare Teenage Funclub, po nastupu i energiji na Flaming Lipse, solaže pomalo čak i na Dinosaur Jr. koje, na žalost, nisam nikad gledao (J. Mascis solo ne računam). I sve to, naravno, u istoj ravni. The Posies su velikani i debela velika zvezda Jon Auer i mršavi Holanđanin/Francuz/Sijetlanin Ken Stringfellow i basista nikad prežaljenog one night standOverwhelming Colorfasta Matt Harris. Ne zaboravimo ni Dariusa Minwallu na bubnjevima.
Sve u svemu, dobar početak radne nedelje. A večeras na Weezer. Pozdrav popboksovcima. Čitateljkama i čitaocima.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji